1- Domates
2- Soğan
3- Sarımsak
Sarımsağı buzdolabında saklarsanız, yumuşayıp küflenmeye başlar. Ayrıca soğan gibi filizlenme görülür. Buzdolabı yerine sarımsak karanlık serin ve iyi havalandırılan yerde saklanmalıdır.
4- Ekmek
Buzdolabında ekmek saklanması mantıklı gibi görünebilir. Ancak ekmek buzdolabında saklandığında çok hızlı kurur. Ancak bir-iki gün içinde tüketmeyi planlıyorsanız o zaman buzdolabı içinde tutulabilir. Aksi halde yani uzun süre saklamak istiyorsanız iyice sarın ve derin dondurucuya koyun.
5- Patates
Patates soğuk ve sıcak havada hızlıca yumrular çıkarmaya başlar. Patates daha fazla şeker ve nişastaya dönmeye başlar. Bunun için buzdolabı yerine serin, karanlık ve havalandırması iyi bir yerde kağıt torbalar içinde saklanmalıdır.
6- Bal
Buzdolabında muhafaza edilirse bal kristalize olur ve sertleşir. Bu durumda balı istediğiniz gibi kullanamaz ve yiyeceklerinize karıştıramazsınız. Bunun için balı oda sıcaklığında mutfak dolabının içinde saklamanız ideal olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder