1 Temmuz 2016 Cuma

Buzdolabında Bulunmaması Gereken Yiyecekler


1- Domates


     Domateslerin tadını bozmamak için mümkün olduğu kadar buzdolabında tutmamaya özen gösterin. Buzdolabına konulan domatesler bir süre sonra tatsız ve yumuşak hale dönüşebilir. Eğer hemen Kullanmayı düşünüyorsanız o zaman domatesleri tezgah üstünde tutun. Domatesi çok aldıysanız ve hemen kullanmayacaksanız o zaman domatesleri buzdolabına koymak dışında bir alternatifiniz yok.



2- Soğan


     Soğan nemli yerlerde saklanmamalıdır. Hemen filizlenmeye başlar. Soğanın serin, karanlık ve iyi havalandırılan yerlerde saklanması gerekiyor. Eğer bir soğanı kestiyseniz kalan parçasını streçe sararak buzdolabına yeniden kullanmak için koyabilirsiniz.




3- Sarımsak


     Sarımsağı buzdolabında saklarsanız, yumuşayıp küflenmeye başlar. Ayrıca soğan gibi filizlenme görülür. Buzdolabı yerine sarımsak karanlık serin ve iyi havalandırılan yerde saklanmalıdır.




4- Ekmek


     Buzdolabında ekmek saklanması mantıklı gibi görünebilir. Ancak ekmek buzdolabında saklandığında çok hızlı kurur. Ancak bir-iki gün içinde tüketmeyi planlıyorsanız o zaman buzdolabı içinde tutulabilir. Aksi halde yani uzun süre saklamak istiyorsanız iyice sarın ve derin dondurucuya koyun.




5- Patates


     Patates soğuk ve sıcak havada hızlıca yumrular çıkarmaya başlar. Patates daha fazla şeker ve nişastaya dönmeye başlar. Bunun için buzdolabı yerine serin, karanlık ve havalandırması iyi bir yerde kağıt torbalar içinde saklanmalıdır.




6- Bal


     Buzdolabında muhafaza edilirse bal kristalize olur ve sertleşir. Bu durumda balı istediğiniz gibi kullanamaz ve yiyeceklerinize karıştıramazsınız. Bunun için balı oda sıcaklığında mutfak dolabının içinde saklamanız ideal olacaktır.







     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder