1 Temmuz 2016 Cuma

Bulaşık Deterjanının Farklı Kullanım Yolları




Yabani Otları Yok Edin


     Yabancı ve zararlı otlardan kurtulmak kolay değildir. Kimyasal ilaçlar çevreye zarar verebilir. Bunun için tuz, bir bardak beyaz sirke ve bir çay bardağı sıvı deterjanı karıştırın. Kaldırımların arasındaki, verandadaki çatlaklara filizlenen yabani otların üzerine dökün. Kesin olarak bu otlardan kurtulmuş olacaksınız.


Karıncalardan Kurtulun


     Karıncalar bazen evinizi, verandanızı işgal edebilirler. Bu durum can sıkıcı olabilir. Sıvı bulaşık deterjanını su ve beyaz sirkeyle karıştırın. Bir çizgi halinde karıncaların gelmesini istemediğiniz yere dökün. Pikniğe gittiğinizde bu çözeltiyi spreyle sıkarsanız, rahat rahat yemek yiyebilirsiniz. İsterseniz bu çözeltiyi cam temizleyici olarak da kullanabilirsiniz.


Saçlarınızı Temizlemek İçin Kullanın


     Saçınızın çok güzel görünümlü değilse ve yağlı olduğunu düşünüyorsanız, şampuanın içine bir damla bulaşık deterjanı ilave edin. Saçlarınız temizlendiği gibi parlaklık da kazanacaktır.


Klima Filtrelerini Temizleyin


     Yaz veya kış aylarında klimalarınızın hava filtrelerinin ayda bir kez temizlenmesi gerekir. Filtreleri temizlemek için sıvı bulaşık deterjanını kullanabilirsiniz. Filtreleri çıkarın ılık su ve sıvı deterjan karışımıyla hafif fırçalayarak temizleyin. Ardından filtreyi durulayın ve iyice kurutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder