1 Temmuz 2016 Cuma

Tuvalet Temizlemek İçin Tuhaf Ama Etkili 5 Yöntem



1-Asitli İçecek


     Kulağa şehir efsanesi gibi gelebilir ama kullanan yüzlerce kişi asitli içeceğin pas halkalarını söktüğünü iddia ediyor. Nasıl mı? Pas halkasını tamamen kapatacak şekilde bir kutu asitli içeceği tamamen tuvalete boşaltın. En az yarım saat asidin lekeleri çözmesi için bekleyin. Tuvalet fırçasıyla ovup sifonu çekin.





2- Ponza Taşı


     Tuvaletteki inatçı lekelerden kurtulmanın tuhaf ama etkili yollarından birisi de ponza taşı. Başlamadan önce ponza taşını ılık suyla ıslatmayı unutmayın, çizilmeyi önlemek için tuvaletin ve ponza taşının her seferinde nemli olması gerekir. Pası çıkana kadar nazikçe ovalayın ve sifonu çekin.





3- Karbonat (Hidrojen Peroksit)


     Hidrojen peroksit mikroplarla savaşmanın en güvenli ve etkili yollarından biridir. Tuvaletinizi dejenfekte etmek için yarım bardak hidrojen peroksiti tuvalete döküp yarım saat bekledikten sonra sifonu çekin.





4- Tırnak Boyası


     Tuvaletinizin metal aksamını tırnak cilasıyla iyice boyayarak paslanmasını engelleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Üstelik vidaların gevşemesini engelleyeceğinden tuvalet kapağının bir süre sonra sağa sola kaymasının da önüne geçebilirsiniz.


5- Kaynar Su


     Tıkanan tuvaletleri kimyasal kullanmadan açmak istiyorsanız bir cezve kaynar suyu tuvalete dökün.



     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder