1 Temmuz 2016 Cuma

Limonun Bilinmeyen Farklı Kullanım Yöntemleri


Koku Giderme


Buzdolabınızın Kokusunu Tazeleyin


     Bir pamuğu veya süngerin üzerine limon damlatın. Süngeri veya pamuğu buzdolabının içinde birkaç saat bekletin. Buzdolabının kokusunun mis gibi olduğunu hissedeceksiniz.


Oda Spreyi Yapın


     Bir tencerenin içine su, limon kabuğu rendesi, karanfil ve çubuk tarçın koyun. Evinizin hem havası değişecek, hem de nemlenecektir. Bu karışımı bir sprey içine koyarak istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Temizlik


Mobilya Parlatma


     Güzel kokulu ve parlayan mobilyalara sahip olmak istiyorsanız, sıkılmış limon suyu, limon yağı, zeytinyağı veya jojoba yağını karıştırıp mobilyalarınıza sürün. İşte size ev yapımı mobilya cilası.


Temiz Pencereler İçin


     Limon suyu asitli olduğu için harika bir temizleme malzemesidir. Limon suyu karıştırılmış suyla pencerelerinizi silerseniz ne kadar temiz olduğunu göreceksiniz.

Çamaşır


Beyaz Çamaşırlarınız İçin


     Sıcak suya limon suyu ekleyin ve beyaz çamaşırlarınızı ıslatın. Ardından durulayın ve çamaşırlarınızı normal bir şekilde makinede yıkayın. Çamaşır suyundan daha iyi beyazlattığını göreceksiniz.


Gömlekteki Ter Lekeleri


     Leke üzerine limon suyu dökün ve biraz tuz ekleyin. Parmaklarınızla lekeyi ovun ve durulayın. Bu yöntem özellikle koltuk altı lekeleri için çok etkilidir.


Sağlık


Boğaz İçin


     Limon suyu boğaz için çok önemlidir. Limon suyu boğazdaki anti-inflamatuar ve anti-bakteriyel özelliğiyle boğazınızı temizler.

Balgamı Azaltır ve Öksürüğü Geçirir


     Sıcak suya balla biraz limon suyu ekleyin ve her sabah bir tatlı kaşığı yiyin. Faydasını göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder