30 Haziran 2016 Perşembe

Buzdolabında Oluşan Koku Nasıl Giderilir?





     Besinleri sakladığımız buzdolabı hijyen açısından ne kadar temiz olursa olsun koku yapabilmektedir. İçine koyulan besinlerden kaynaklanan bu koku için değişik önlemler alınabilir. İlk olarak içinde bekletilen artık yemeklerin, kapaklı tabaklarda buzdolabında saklanması önemlidir. İçinde bekletilen et ve tavuk gibi çabuk bozulan gıdaların, raflarda uzun süre bekletilmeden dondurucu bölümüne kaldırılması gerekir. Buzdolabının içi de sık aralıkla ile temizlenmeli, içindeki tüm gıdaların taze olup olmadığı kontorl edilmelidir. Hala buzdolabının içindeki koku geçmiyorsa, değişik bitkisel uygulamalar yapılabilir.


Karbonat Kullanarak Buzdolabı Kokularından Kurtulabilirsiniz



     Temizlik malzemesi olarak birçok alanda kullanılabilen karbonat, buzdolabı kokularının giderilmesinde de oldukça etkilidir. Küçük bir kaseye karbonat koyularak, ağzı kapatılmadan dolaba yerleştirilir. Başka hiçbir işlem yapmadan, kısa bir süre sonunda buzdolabında oluşan kokuların yok olmasını sağlayacaktır.


Kahve ve Pirinç Kullanılarak Buzdolabı Kokularından Kurtulabilirsiniz



     Kahve ve pirinç kullanılarak 5 dakika içerisinde buzdolabı kokularından kurtulmak mümkündür. Bir kasenin içine ister ayrı olarak, isterseniz kahve ve pirinç beraber koyularak dolap raflarına yerleştirilir. Kısa sürede buzdolabı kokularının önüne geçecektir.


Odun Kömürü Kullanılarak Buzdolabı Kokularından Kurtulabilirsiniz



     Küçük bir parça odunkömürü, buzdolabındaki kokuları tamamen yok eder. Küçük bir kaseye yerleştirerek ağzı kapatılmadan buzdolabına yerleştirilmelidir. Hiçbir kimyasal kullanmadan, oldukça basit ve etkili yöntemdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder