30 Haziran 2016 Perşembe

Mutfakta Hayat Kurtaran 10 Öneri


1- Lavabo Tıkanıklığını Gidermek İçin: Lavabonuz tıkandı ve evde pompanız yok. Ama çamaşır sodanız varsa üzerine biraz kaynar su ekleyin ve bunu delikten dökün. Lavabonuz anında açılacaktır.


2- Musluk Temizliği İçin: Musluklarınızın pırıl pırıl parlaması için eski naylon çoraplarınızdan faydalanın, farkı göreceksiniz.


3- Mutfak Tezgahını Temizlemek İçin: Mutfak tezgahınızın lekesiz olması ve mis gibi kokması için yarım limon suyu ve bir çay kaşığı tuz karıştırılmış suyla silmeyi deneyin. Bütün lekelerin çıktığını göreceksiniz.


4- Mutfağınızın Güzel Kokması İçin: Yemek kokuları mutfağınıza sindi ve bunu gidermek istiyorsunuz. Hemen bir parça alüminyum kağıt üzerine tarçın serpin ve bunu sıcak fırının içine koyun. Fırının kapağını da sonuna kadar açın. Eviniz mis gibi tarçın kokacaktır.


5- Sıkışan Bardakları Çıkarmak İçin: Bardakları bir leğene koyup üzerine kaynar su dökerseniz, bardakların çabucak çıktığını göreceksiniz.


6- Çaydanlıklarınızı Kireçten Arındırmak İçin: Çaydanlığınızın dibinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, içinde 15 dakika kadar sirke ve limon tuzu kaynatın.


7- Bakır Kaplarınızın Temizliği İçin: Kaya ve limon tuzları, bakır kaplarınızı pırıl pırıl yapmaya yeter. Her ikisi de yoksa diş macununu deneyebilirsiniz.


8- Nanenin Kokusunu Artırmak İçin: taze nanenin aromasının daha güçlü olmasını istiyorsanız, üzerine biraz şeker serpebilirsiniz.


9- Baklagillerin Böceklenmemesi İçin: Saklama kabının içine 2-3 diş sarımsak koyarsanız baklagillerinizin böceklenmesini engellemiş olursunuz.


10- Balın Şekerlenmemesi İçin: Balın şekerlenmemesini önlemek ve lezzetini korumak için bal kavanozunu gün ışığı almayan bir yerde saklayın. Balın saflığını test etmek içinse baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşırsa içinde un veya nişasta var demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder